Weekend trip Praag: tips voor een leuk weekendje weg

Een weekend trip naar Praag is de perfecte manier om er even snel lekker tussenuit te gaan. Na alle drukte die je hebt meegemaakt de afgelopen tijd is het ideaal om even kort het land uit te kunnen en lekker te ontspannen. Deze stad is misschien wel de meest geschikte stad van Europa om precies dat te doen. Het is dan natuurlijk wel interessant om wat basisinformatie over de stad te verzamelen. De volgende zaken zijn in ieder geval interessant om te weten als je een weekendje weg gaat naar Praag. Zo weet je precies wat je mag verwachten als je naar deze bijzondere plek trekt.

Weekend weg met vliegtuig, trein of auto naar Praag

Een weekend trip Praag kan je maken met je eigen auto, met de trein of met het vliegtuig. Omdat de stad relatief gemakkelijk te bereiken is, zijn alle opties geschikt. Al hangt het natuurlijk ook wel af van hoe lang je je weekendtrip laat duren. Heb je echt maar twee dagen voor een weekendje weg in Praag, dan is het vliegtuig de beste optie. Ga je bijvoorbeeld vier dagen, met vrijdag en maandag erbij, dan kan je ook voor de trein of de auto kiezen om zo middenin de stad uit te komen. Dit is ook een overweging meer dan waard. De trein duurt zo’n 9 uur. Lees ook:

Bijzondere stad bekijken tijdens een weekendje in Praag

In de eerste plaats ga je op weekend trip naar Praag omdat de stad zelf zo bijzonder is. De oude stad is namelijk altijd goed bewaard gebleven. Dit heeft als voordeel dat je er dus bijvoorbeeld veel bijzondere architectuur en allerlei bezienswaardigheden van grote waarde kunt zien. En dan loop je alleen nog maar door de straten en over de pleinen van de oude stad. Er zijn verschillende delen van de stad die meer dan de moeite waard zijn. Daar kan je gemakkelijk je hele weekend al mee vullen als je daar interesse in zou hebben. Lees ook:

Leuk kunnen winkelen en shoppen tijdens je Praag weekend

Praag heeft ook een hele andere kant. Het is namelijk ook een stad waar je eindeloos kunt winkelen en shoppen. Dat komt niet in de laatste plaats doordat er verschillende straatjes, passages en winkelcentra zijn waar je van alles kunt vinden. Wat vooral leuk is, is dat er ook nog altijd heel veel echte typisch Tsjechische winkels te vinden zijn. Daardoor vind je dus bijvoorbeeld ook veel dingen die je nergens anders op de wereld vindt. Dat maakt het wel heel leuk om hier je tijd aan te besteden. Zeker wanneer je een echte shopaholic bent. Lees ook:

Eten en drinken in je weekend in Praag

Dan is er nog het eten en drinken. Je zou zelfs je hele weekend trip naar Praag hiervan in het teken kunnen zetten. Bijvoorbeeld om de vele bijzondere gerechten van de Boheemse keuken te proeven. Waar je je echter natuurlijk vooral op wilt richten, is het bier en de wijn. Dit kan je bijvoorbeeld doen in een bierkelder of een wijnkelder. Dit is een manier van uitgaan die je in Nederland niet veel tegenkomt. Lekker de hele avond tussen de biertjes zitten en overal van proeven. Zo kom je wel ontspannen het weekend in deze stad door natuurlijk. Lees ook:


Weekend Praag: hotel en vlucht boeken?

Helemaal zin gekregen om een weekend naar Praag te gaan? Bekijk hieronder het ruime aanbod van citytrips inclusief vlucht:

incl. goedkope vlucht

Groot aanbod van hotels en vlucht!

Of lees verder over een weekend citytrip →

Add a Comment