Praag City Pass kopen

 • Gratis toegang op de populairste attracties van Praag
 • Kortingen en voordelen van tot 25% op tripjes vanaf Praag, Praag City tours, restaurants, transfers en autoverhuur.
 • De Praag City pas geldig voor 30 dagen na het eerste gebruik. 

> (opent in een nieuwe tab)”>Bekijk hier de Praag City Pass >>

Wanneer je op citytrip naar Praag gaat, dan weet je één ding direct al zeker. Je zal een drukke tijd tegemoet gaan. De stad staat er immers om bekend dat er van alles te zien en te doen is. Er zijn maar weinig steden waar zoveel bezienswaardigheden in het centrum en de omliggende wijken te vinden zijn. Wanneer je daar over nadenkt, dan zal je ook tot de conclusie komen dat dit een flink budget vergt. In dat opzicht is het fijn wanneer je de kosten wat kan beperken. Dat doe je bijvoorbeeld door een Praag City Pass te kopen.

Wat is een City Pass?

Dat klinkt natuurlijk direct al aantrekkelijk, maar wat is een Praag City Pass dan precies? Dit is een kaart waarmee je goede kortingen kan krijgen. Die kortingen gelden op allerlei bezienswaardigheden, attracties en andere dingen die je kan doen in de stad. Natuurlijk moet je wel eerst even investeren in de kaart, maar dit haal je er gedurende je verblijf gemakkelijk uit. Zeker wanneer je wat langer blijft en van plan bent veel te gaan doen, is dit een goede optie. Het is daarom zeker ook interessant om te zien wat je allemaal mee kan.

Welke bezienswaardigheden zijn aangesloten?

 • St. Vitus kathedraal
 • Joods museum
 • Maisel synagoge
 • Pinkas synagoge
 • het Praag kasteel (burcht)

De Praag City Pass kopen doe je omdat je er met korting naar bezienswaardigheden kan. Welke bezienswaardigheden zijn dan aangesloten? De vraag kan beter zijn welke er niet zijn aangesloten. Je kan namelijk nagenoeg overal naar binnen met de pas. Dit gaat zelfs verder dan de attracties en musea alleen. Ook kan je bijvoorbeeld korting krijgen op je city tour met de hop on hop off bus. Zo kan je dus ook nog eens hele gemakkelijk van attractie naar bezienswaardigheid en weer terug. Dat maakt het dus ook zo aantrekkelijk om ervoor te kiezen.

Een maand lang gebruiken

De pas die je koopt kan je flink lang gebruiken. Vanaf het moment dat je hem voor het eerst gebruikt om korting op entree van één van de aangesloten zaken te krijgen, kan je er dertig dagen mee aan de slag. Bedenk je ook dat de meeste tripjes en vakanties naar deze stad veel korter duren. Dat betekent dus dat je er gemakkelijk je gehele verblijf gebruik van kan maken. Het is ook niet zo dat er een beperking zit op het aantal keren dat je de pas gebruikt gedurende een dag, week of maand van verblijf.

Vaker dan eens gebruiken

Het leuke van een Praag City Pass kopen is dat je er flink vaak gebruik van kan maken. Voor elke attractie of bezienswaardigheid weer opnieuw. Al is het natuurlijk wel zo dat je voor elke entree de pas maar eenmaal kan inzetten. Al zijn daar wel een aantal uitzonderingen op. Zo kan je bijvoorbeeld twee keer met korting naar het kasteel van Praag, wanneer je dat zou willen. Het Joods Museum kan je zelfs zeven keer met korting bezoeken met de pas. Zo kan je dus al snel heel veel besparen als je ook wat langer blijft.

Altijd op de hoogte van de mogelijkheden

De mogelijkheden die je hebt met de Praag City Pass variëren per seizoen. Dit is echter geen enkel probleem, want je weet precies wat je op elk moment wel en niet kan. Dat komt omdat je altijd bij aankoop van de pas ook een boekje krijgt. In dit boekje staat precies wat je allemaal wel en niet met de pas kan doen op dat moment. Je weet precies wie er allemaal deelnemen en wat er op dat moment open is. Dit maakt het ook wat gemakkelijker plannen wanneer je de stad bezoekt.

Altijd direct toegang krijgen zonder wachten

Een ander voordeel is dat je ook geen tijd verliest aan wachtrijen. Met dank aan de Praag City Pass kan je namelijk altijd gemakkelijk naar binnen. Er zijn soms lange wachtrijen bij de kassa’s, maar daar heb jij verder geen last van. Dit maakt het dus ook nog eens een effectieve oplossing om alles uit de tijd die je hebt te halen. Een goede reden om juist daarom voor de pas te kiezen. Zo haal je alleen maar meer uit de vakantie die je in Praag viert. Zeker in dit type stad is dat natuurlijk van grote waarde.

Net wat meer krijgen

 • Geniet van een bus tour met gids
 • Ga mee op de gratis bootvaart
 • En vele andere kortingen en speciale aanbiedingen

Het houdt niet op bij de kortingen en het voorkomen van wachttijden. Wanneer je een Praag City Pass gaat kopen, dan kan je er ook zeker van zijn dat er altijd speciale acties en kortingen gelden op dat moment. Dit zijn acties die los staan van de gebruikelijke mogelijkheden die je hebt met de pas. Op die manier kan je dus ook altijd iets speciaals doen wanneer je in de hoofdstad van Tsjechië bent. De pas heeft je daardoor dus nog veel meer te bieden dan je misschien al dacht toen je deze ging aanschaffen.

De stad van alle kanten zien

Omdat er ook verschillende tours zijn aangesloten bij de Praag City Pass, kan je de stad dus ook echt van alle kanten zien. Je kan bijvoorbeeld een tour met de bus maken tegen korting. Zo weet je precies waar allee attracties en bezienswaardigheden te vinden zijn. Dat maakt het ook zo leuk. Je kan daar later dan handig gebruik van maken. Wil je het reisje leuk afsluiten? Dan kan je ook met korting een boottocht maken over de Moldau. Zo zie je de stad uit een heel ander oogpunt. Dit maakt het ook wel aantrekkelijk.

Genieten van extra verzorging

Alsof dat nog niet genoeg is, is er met de pas ook nog eens te genieten van allerlei extra vormen van verzorging. In een luxe auto vanaf het vliegveld naar het hotel gebracht worden bijvoorbeeld. Of het krijgen van korting bij de mooiste en meest aantrekkelijke restaurants die de stad rijk is. Het zijn slechts enkele van de vele voorbeelden die er zijn. Alle reden om daarom dus nu direct een pas te reserveren die je vanaf het moment dat je voet op Praagse grond zet kan gaan gebruiken. Je maakt er je trip nog leuker mee.

Praag City Pass kopen?

Het makkelijkste is je je Praag City Pass alvast online koopt voor vertrek. Dat is snel en eenvoudig. En je verliest geen tijd als je in Praag zelf bent. Ga naar onze ticketshop.


Add a Comment