Praag Hop on Hop off Bus info en tickets

De meest comfortabele manier om de prachtige hoogtepunten van Praag te ontdekken!

Met de Hop on Hop off Bus langs alle bezienswaardigheden in Praag

Praag staat als stad bekend om de grote schoonheid. De vele bijzondere gebouwen en plekken zijn door de eeuwen heen goed bewaard gebleven. Wanneer je een bezoek aan de stad brengt, wil je natuurlijk ook het liefst niets hiervan missen. De manier om dat aan te pakken is door voor de hop on hop off bus te kiezen. Dit is de bus die je langs alle leuke plekken in de stad voert en waar je zelf in en uit kan stappen wanneer je dat wilt.

Het grote geheel zien van heel Praag

In de eerste plaats is het gemakkelijk om met de bus het grote geheel te zien. Dat komt omdat Praag meer te bieden heeft dan de historische binnenstad alleen. Natuurlijk is het centrum een belangrijk onderdeel van de beleving, maar zorg toch vooral ook dat je de andere delen van de stad te zien krijgt. In dat opzicht is het daarom juist ook handig om hier met de hop on hop off bus naartoe te gaan. Dit maakt het veel beter bereikbaar. Zo zie je ook de andere beroemde wijken van deze stad.

Blik op de bezienswaardigheden

Wat de hop on hop off bus in Praag natuurlijk vooral interessant maakt is de manier waarop de route is uitgestippeld. Anders dan gewoon openbaar vervoer, voert deze bus langs alle bezienswaardigheden die in de stad te vinden zijn. Daarmee maak je het vooral ook gemakkelijker voor jezelf om alles te zien te krijgen tijdens je citytrip. Zeker omdat er zoveel te zien is, is het belangrijk om je tijd goed te kunnen besteden. Bovendien kan je ook nog wat extra’s verwachten door het zo aan te pakken.

Meer kennis over Praag opdoen

Je kan niet alleen de bezienswaardigheden beter bekijken wanneer je de hop on hop off bus kiest. Je kan er ook meer over leren. De bussen zijn voorzien van een handig audiosysteem. Zo wordt er over elke bezienswaardigheid op de route en bij elke stop interessante informatie gegeven. Aan de hand daarvan kan je dus nog meer leren over de geschiedenis van de bezienswaardigheden en krijg je ook andere info die de moeite meer dan waard is. Dat maakt het nog leuker.

Opstapplaatsen: in- en uitstappen waar je wil

Hop on hop off staat natuurlijk voor het in- en uitstappen wat je kan doen als je voor deze bus kiest. Je heb opstapplaatsen waar je wilt en je zit niet gebonden aan een aaneengesloten tour van anderhalf uur die je door heel de stad voert. Je kan in- en uitstappen waar je wil. Of dan toch in ieder geval waar de bus stops heeft. Dit zijn er flink wat. Daardoor kan je dus bepaalde delen van de stad net wat beter gaan ontdekken. Zie je iets wat je aanspreekt, dan verlaat je de bus tijdelijk.

Alles in eigen tempo zien en doen

Het voordeel van de hop on hop off bus is natuurlijk ook dat het je de mogelijkheid geeft om alles in eigen tempo te doen. Je kan namelijk zo vaak in- en uitstappen als je wenst. Zo kan je dus van de rit door de stad al snel een hele dag uit maken. Waarbij je naast de informatie die je krijgt tijdens de tour ook nog eens zelf naar informatie op zoek kan op de plekken die jou het meest aanspreken. Dit is natuurlijk meer dan aantrekkelijk.

Geen last van wachtrijen meer

Door de snelheid waarmee je van punt naar punt kan in de stad, kan je ook gemakkelijker schakelen in wat je gaat doen. Wanneer je een citytrip naar een stad als Praag onderneemt, dan kan je al snel het gevoel krijgen dat je tijd tekort komt. Er is zoveel te zien en te doen. Daarom is het ook fijn om snel van punt naar punt te kunnen en zo te voorkomen dat je tijd verspeelt aan lange wachtrijen. Je kan gewoon in de bus stappen en een andere bezienswaardigheid bezoeken. Later keer je dan terug.

Gemakkelijk tickets kopen

Het is gemakkelijk mogelijk om tickets te kopen voor de hop on hop off bus in Praag. Daarvoor hoef je zelfs niet eens ter plaatse te zijn. Er zijn ook mogelijkheden om dit vooraf te doen. Omdat je in- en uit kan stappen wanneer je dat wil heb je bovendien niet met besproken plaatsen te maken. Je hebt een ticket dat gedurende langere periode voor alle hop on hop off bussen in de stad geldig is. Dat maakt het wel zo gemakkelijk voor jou om op deze manier te werken.

Add a Comment