Oude Stad

Wanneer je de cirkel wat groter maakt, dan kan je eigenlijk stellen dat de Oude Stad rondom het Oude Stadsplein als geheel meer dan de moeite waard is om eens te bezoeken. Wanneer je de bezienswaardigheden van Praag gaat uitzoeken, dan kan je eigenlijk niet om de stad heen. Juist het intact blijven van de stad is een enorme magneet gebleken voor het aantrekken van citytripliefhebbers. Let wel op, want dit is ook het deel dat het meest populair is en daardoor dus ook het drukst is. Daar moet je wel rekening mee blijven houden als je op bezoek komt.

Sinds de Middeleeuwen

De Oude Stad van Praag is met recht een oude stad te noemen. Dat komt omdat de basis hiervan al sinds de Middeleeuwen overeind staat. De stad zelf is natuurlijk nog ouder, maar de oudste gebouwen die het overleefd hebben zijn van zo’n zeshonderd tot zevenhonderd jaar geleden. Het is dan ook de moeite waard om er een hele dag voor uit te trekken om de gebouwen langs te gaan en stuk voor stuk goed te bekijken. In veel gevallen kan je dan ook nog eens gewoon naar binnen om ook de binnenzijde te aanschouwen. Dat maakt het nog leuker.

Dagenlang vermaken


De bouwwerken die je hier vindt die het oudst zijn hebben allemaal een barokke bouwstijl. Wie hier liefhebber van is, kan zich dagenlang vermaken alleen al door de straatjes rondom het oude stadsplein door te trekken. Je kunt dit ook doen door simpelweg een ritje in de paard en wagen te boeken en op die manier de stad van dichtbij te zien. Doe je het liever te voet, bereid je er dan wel op voor dat het als een flink doolhof kan aanvoelen. Dat maakt het natuurlijk ook wel spannend en verrassend om te doen. Allemaal leuke voordelen om mee te nemen.

Kerken en kapellen


De kerken en kapellen mag je in ieder geval niet overslaan. Het gaat in de eerste plaats om de Týnkerk. Dit is een kerk in de eerder al benoemde Gotische stijl. Dit geldt ook voor de andere kerk die in deze buurt gebouwd is. Dit is de Sint-Nicolaaskerk. Ook hier is de vaste stijl die geldt voor de Oude Stad terug te vinden. Heb je de kerken bekeken, neem dan ook de tijd voor de Bethlehemkapel. Dit wordt door veel liefhebbers getipt als een absolute must voor reizen die naar Praag gaan. Wie de stad wil kennen zal de kapel moeten zien.

Langs de Moldau


De dag afmaken doe je met een wandeling de Oude Stad uit. Daarvoor volg je de route langs de Moldau. Deze rivier is natuurlijk ook ver buiten de stad bekend. Met deze wandeling loop je de rust tegemoet terwijl je nog altijd onderweg allerlei bijzondere dingen tegenkomt die de dag meer dan geslaagd zullen maken. Je komt bijvoorbeeld bij een andere bezienswaardigheid die op deze lijst hoort uit. Het gaat dan natuurlijk om de brug die het oude centrum met andere delen van de stad verbindt. Dit is de zogenaamde Karelsbrug waarmee je de rivier kunt oversteken.

Ontdek Praag op een voordelige manier

Tip: geniet van onbeperkt gebruik van openbaar vervoer, gratis entree tot de beste Praagse musea en attracties en vele kortingen & aanbiedingen met de Prague Card >>