Wat te doen in Praag bij regen? Dit zijn onze 5 tips bij regenweer en slecht weer

  • De meest regenachtige maanden in Praag zijn juni, juli en augustus

Ook in de prachtige hoofdstad Praag is het wel eens slecht regenweer. Gelukkig is er dan nog steeds van alles te zien en te doen in Praag.


Wat te doen op een regenachtige dag, bij regenweer of met slecht weer? Met deze 5 tips wordt het zeker weten toch een leuke dag.

De warmste maanden van het jaar zijn juli en augustus. De beste reistijd om naar Praag te gaan zijn mei, juni en september, zowel qua weersomstandigheden als prijzen voor logies.

Toch, in de zomermaanden regent het dus in Praag het meest. Als je op citytrip gaat in de zomer, wat qua zon ideaal is, moet je dus rekening houden dat het kan regenen (en zelfs zware onweer) tijdens je bezoek. Lees hieronder wat te doen in Praag bij regen.

Tip 1 – Het beste van Praag zien en droog blijven

Ook tijdens een regenachtige dag kan je Praag zien en toch droog blijven. Maak een stadstour met de Praag Hop on Hop off Bus. Dit is de ideale manier op Praag te verkennen bij regen, maar ook bij droog weer. Niet alleen rijdt de bus langs alle belangrijke bezienswaardigheden maar u zit droog en kunt relaxed achterover leunen en het pracht en praal van de stad goed bewonderen.

Dit is de meest comfortabele en droge manier om de prachtige hoogtepunten van Praag te ontdekken bij regen.

Tickets kopen kan eenvoudig en snel hier >>

Tip 2 – Ga shoppen in een overdekt winkelcentrum bij regenweer

Wie van winkelen houdt, vindt in Praag volop winkelcentra met alles van plaatselijke producten tot designermerken. De meeste grote winkelcentra zijn overdekt en de hele week geopend van 9.00 tot 21.00 uur. Ideaal om op koopjesjacht te gaan en is gewoon heel geschikt voor een leuke dag shoppen.

Het grootste winkelcentrum van Praag is het Palladium met 200 winkels. Dit winkelcentrum vind je in het centrum en je vindt er zowel goedkope winkels als de duurdere merken. Ook heb je in het Palladium een hele verdieping met eten, waar je voor een laag bedrag goed kunt eten. Als het een dag regent kun je je hier prima vermaken, maar ook als je gewoon een wilt shoppen is dit een leuke plek.

Waar shoppen? Lees hier waar je het beste gaat winkelen >>

Tip 3 – Ga bij slecht weer binnen bij één van de vele musea en kunstgalerijen

Als het regent ga je het beste naar binnen bij een van de vele mooie musea en/of bezoek je een kunstgalerij die in deze de Tsjechische hoofdstad Praag aanwezig zijn. Dit zijn een paar aanraders:

Het Instituut voor Militaire Geschiedenis kan je enkele prachtige musea bezoeken: het legermuseum in Žižkov, het luchtvaartmuseum in Kbely en het legertechniekmuseum in Lešany.

MeetFactory is een internationaal nonprofit-centrum voor moderne kunst en maakt originele projecten mogelijk op het gebied van beeldende kunst, muziek, theater, en andere kunstuitingen.

In het Museum van het Openbaar Vervoer staan unieke oude bussen, trams en andere voorwerpen uit de geschiedenis van het openbaar vervoer in Praag.

DOX Centre for Contemporary Art, Architecture and Design heeft al meer dan 120 exposities op het gebied van moderne kunst georganiseerd en is zeker een bezoekje waard.

Het Gastronomisch Museum laat de geschiedenis van het eten en drinken zien. Of je nu foodie of geschiedenisgek bent, een echte chef of een hobbykok – hier zul je van smullen!

Chemistry Gallery is een jong en dynamisch creatief instituut dat werken van jonge modern kunstenaars uit Tsjechië en andere landen exposeert.

MuMo (Museum Montanelli) heeft een indrukwekkend interieur met hoogstaande exposities op het gebied van modern kunst, die gemiddeld om de drie maanden wisselen.

Voordelig naar het musea? Lees meer over de Praag toeristenkaart >>

Tip 4 – Geniet van het lekkere eten

Je kunt in Praag heerlijk eten. Bij regen is het dus prima om ergens naar binnen te gaan om de lokale keuken te proeven. Wil je weten waar het echt lekker is? Kijk dan eens op Expedia voor restaurant reviews en tips. Dan zit je binnen de kortste keren heerlijk te eten en maakt het niets meer uit of het buiten nat of koud is. Lees meer over typisch Tsjechisch eten >>

Tip 5 – Toch op pad met paraplu en regenbestendige kleding

Je bent toch niet van suiker? In België regent het ook. Ga gewoon de stad verkennen te voet. Loop door de oude stad of ga de Praagse burcht verkennen. Er zijn genoeg plekken om toch even naar binnen te gaan en uit de regen te blijven. Wat te doen bij slecht weer? Bekijk hier de Top 10 bezienswaardigheden die je gezien moet hebben >>

Genoeg te zien in Praag bij regen

Praag is te mooi om je door regen tegen te laten houden. Ga er ook bij regenweer op uit om de stad te verkennen. Met bovenstaande 5 tips maak je er een mooie dag van.

Liever zonnig weer? Lees meer over de beste reistijd naar Praag >>

BONUS TIP: Ticket voor attracties en bezienswaardigheden kopen zonder nat te worden!

Geen zin om in de regen te staan voor je tickets? Door tickets vooraf online via onze ticketshopte kopen voorkom je dat je nat wordt.

En blijf droog!

Add a Comment