Petrinpark

Een dagje in het park is altijd fijn om even bij te komen van alle activiteiten die je tijdens je vakantie onderneemt. In Praag kies je dan voor het Petrinpark. Er zijn verschillende redenen waarom juist dit park zo leuk is om te bezoeken. Zo kan je er daadwerkelijk lekker luieren, maar zijn er ook allerlei dingen te doen en te zien. Het kan dus ook een leuke plek zijn voor een dagje uit tijdens je bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië. Op warme dagen in de zomer is dat een belangrijk voordeel te noemen. Kijk dan naar de volgende mogelijkheden.

Kabelbaantje

Het is bijvoorbeeld in ieder geval leuk om gebruik te maken van de kabelbaan die is aangelegd. Het is namelijk belangrijk om te begrijpen dat het Petrinpark onderdeel van de Petrinberg is. Dat betekent dus ook dat er veel geklommen moet worden op deze plek. De top ligt op zo’n 250 meter hoogte. Dat is dus geen geringe klim. In veel gevallen is de tocht met de kabelbaan dus aan te raden. Al is het natuurlijk vooral ook leuk om op deze manier te reizen. Een kabelbaan is immers lang niet overal op de wereld te vinden.

Uitzicht op de top

Wanneer je dan toch naar de top aan het klimmen ben, geef dan niet op als je bovenop de heuvel staat. Daar begint het namelijk pas. Het geval is immers dat in Praag een replica van de Eifeltoren uit Parijs staat. Een replica die tot dezelfde hoogte prijkt als de toren in Parijs, maar dus wel 250 meter kleiner is omdat deze op de heuvel staat. Dat maakt het natuurlijk niet minder leuk om door te zetten en de top te bereiken. Je kunt de 299 treden van de trap op om op het uitkijkplatform uit te komen. Daar heb je het meest fantastische uitzicht over de stad.

Kindvriendelijk park

Ook voor de kinderen is het leuk om in het Petrinpark te verblijven. Na de reeks bezienswaardigheden van Praag kan het ook weleens leuk zijn om je lekker te kunnen uitleven. Dat kan bijvoorbeeld in het spiegeldoolhof. Dit is een overblijfsel van de wereldtentoonstelling van 1892. Daardoor is het doolhof dus al meer dan 100 jaar een plek waar vele mensen zich vermaken. Het kan heel leuk zijn om zelf ook eens te proberen welke kant je op moet en of je er nog uitkomt wanneer je er eenmaal in bent gegaan. Dat maakt het een wel heel spannende uitdaging.

Tot rust komen en ontspannen

Daarnaast is het Petrinpark natuurlijk ook gewoon geschikt om te doen wat je in elk park zou doen, waar ook ter wereld. Je kunt er lekker wandelen, heel fijn fietsen en je kunt er ook gewoon lekker de rust pakken die je nodig hebt. Bedenk alleen natuurlijk wel dat het gedurende dag wel wat druk kan zijn vanwege de toren en het doolhof die in het hoogseizoen allebei de gehele dag open zijn en veel bezoekers zullen blijven trekken gedurende deze maanden. Dat neemt niet weg dat het wel heel leuk kan zijn om lekker actief te zijn op deze plek.

Ontdek Praag op een voordelige manier

In Praag zijn vele activiteiten mogelijk om deze prachten stad te beleven. Van rondleidingen tot fietstochten en boottochten. Bekijk de mogelijkheden hier →

Tip: geniet van onbeperkt gebruik van openbaar vervoer, gratis entree tot de beste Praagse musea en attracties en vele kortingen & aanbiedingen met de Prague Card >>