Boottocht op de Moldau in Praag

Steden zijn het mooist wanneer je ze vanaf het water ziet. Probeer je dus eens voor te stellen wat je te zien krijgt wanneer je een mooie stad zoals Praag vanaf het water te zien krijgt. Door voor een boottocht op de Moldau te kiezen kan je dit zelf ontdekken. Het leuke is dan ook nog dat er heel veel verschillende mogelijkheden zijn waar je gebruik van kan maken. Zo kan je de boottocht maken de bij jou past en ook nog eens Praag op een bijzondere manier gaan ontdekken. Dat is de moeite waard.

De korte en krachtige tocht in 1 uur

Gaat het je puur om de blik op Praag vanaf het water? Dan is er een goede optie beschikbaar. Je kan dan al in een tocht van een uur zien hoe deze stad er vanaf dit oogpunt uitziet. Bovendien kan je dan ook al van alles leren over de geschiedenis en de bijzonderheden van deze stad. Het leuk is ook dat alle grote monumenten op deze tocht gewoon goed te zien zijn. Denk dan aan de burcht, het nationaal theater en de Karelsbrug. De boot vertrekt een aantal malen per dag, dus er is gemakkelijk gebruik van te maken. Het is bovendien niet duur om dit te doen. Dit maakt de reis naar Praag ook helemaal compleet. Er zijn echter ook andere interessante opties om te verkennen.

Boek hier je 1 uur boottocht door de stad >>

Net wat meer, net wat beter

Een uur op het water van de Moldau verblijven is een goede manier om een globaal beeld te krijgen van Praag als stad en hoe dit er vanaf het water van de rivier uitziet. Wie echter wel wat meer wil zien en ook wat meer wil genieten, doet er goed aan om de tocht wat langer en uitgebreider te maken. Daarom zijn er ook tochten die dubbel zo lang zijn. Wanneer je eenmaal aan boord bent, kan je bovendien gemakkelijk een versnapering kopen. Zo kan je dus lekker ontspannen en genieten van de stad zoals die er vanaf het water uitziet. Ook hier geldt natuurlijk weer voor dat je niets hoeft te missen en dat alle bezienswaardigheden in de toch zijn opgenomen.

Een echte rondvaart maken

De echte tocht over het water maak je natuurlijk met een rondvaartboot. Die heeft ook een traditionele vorm, bijvoorbeeld met een panoramisch dak zodat je letterlijk alles wat er om je heen gebeurt goed kan zien. Dat is ook wel nodig wanneer je de tocht maakt de bekendstaat als Praags Venetië. Je vaart dan voornamelijk door de klassieke wijk van de stad en krijgt daar alles te zien wat deze stad als geheel en de wijk in het bijzonder zo speciaal maakt. Het is dan ook een zeer informatieve tocht. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er flink veel persoonlijke aandacht voor jou is, waardoor je alleen maar nog meer te weten kan komen over alles wat je te zien krijgt. Dit maakt de tocht wel heel bijzonder om te maken

Boek hier je 2 uur durende Boottocht door de Stad >>

Lunchen op het water

Wil je van je boottocht over de Moldau door Praag meer maken dan alleen een tochtje om te ontspannen en de tijd te doden? Dan kies je ervoor om te lunchen op het water. Dit kan heel gemakkelijk door van de stadscruise die in de middaguren vaart gebruik te maken. Je koopt dan niet alleen een ticket om de stad vanaf de rivier te aanschouwen en een ander oogpunt te hebben om alle mooie bezienswaardigheden te zien. Je koopt het ook omdat je van een luxe lunchbuffet gebruik kan maken. Bovendien wordt de gehele tocht ook nog eens ondersteund door leuke muziek aan boord. Zo maak je er al snel een leuke middag uit van de het bezoek aan Praag alleen maar nog meer in de herinnering zal graveren.

Boek hier je Praag lunch boottocht >>

Of maak er een avondje van met dinner

Misschien wel nog leuker dan de lunch, is dezelfde tocht in de avonduren maken. In plaats van een lunch krijg je er dan een luxe diner bij. Dat begint al bij de ontvangst met een traditioneel Tsjechisch drankje. Zoals steden er vanaf het water mooier uit zien dan op het land, zo zien ze er ook mooier uit onder kunstlicht, dan onder daglicht. Dit maakt het dus ook wel heel aantrekkelijk om juist na 18.00 pas uit te varen. Niet alleen krijg je alle bezienswaardigheden van de stad mooi te zien, ook kan je genieten van een prachtige zonsondergang. Dit is een duidelijk voordeel ten opzichte van de andere boottochten die te maken zijn in deze stad en op deze rivier. Een goede reden om ervoor te gaan

Boek hier je luxe boottocht >>

Genieten van het water van uit uitzicht

Het leuke aan het maken van een boottocht op de Moldau is natuurlijk dat het om veel meer gaat dan alleen de leuke blik op de attracties die Praag te bieden heeft. Verblijven op het water staat natuurlijk ook voor een bepaalde mate van vrijheid. Dat past dus perfect bij een vakantie op citytrip. Alleen al om die reden is het de moeite waard om lekker te gaan genieten van het water wanneer je hier bent. Je zal merken dat je je flink ontspannen zal voelen na het maken van de tocht. Daar gaat het ook gewoon voor jou om.

Add a Comment