Hoeveel dagen nodig om Praag te bezoeken?

Praag bezoeken is heel populair onder allerlei doelgroepen. Daardoor is het misschien lastig voor je om te bepalen hoeveel tijd je precies nodig hebt om de stad goed te leren kennen. Heb je voldoende aan een weekend? Of is het beter om er juist langer te verblijven? Om dit goed van een antwoord te voorzien, is het van belang om een aantal variabelen voor jezelf te bepalen. Bijvoorbeeld wat je wilt doen aan de hand daarvan is het dan vervolgens te bepalen hoe lang je verblijf in de Tsjechische hoofdstad dan het best kan duren. Dit kan per plan wel enigszins verschillen. Let daarom op de volgende zaken die meespelen.

Wat wil je doen in Praag?

De eerste vraag die je natuurlijk moet beantwoorden is wat je wilt doen in Praag? Wil je er gewoon even tussenuit om de batterij op te laden zonder dat je een specifiek doel voor ogen hebt anders dan lekker ontspannen? Dan kan je al met een kort uitstapje van een weekend heel ver komen. Wil je echter juist een aantal van de bijzondere bezienswaardigheden zien? Dan is het misschien wel beter om je verblijf in de stad net wat langer te maken. Het is daarom aantrekkelijk om eens te bekijken wat het beste is in elke situatie. Denk daarom is het goed om aan de volgende punten te denken.

Hoeveel dagen heb je dan nodig?

Wanneer je hebt bepaald in welke mate je wilt zien wat Praag te bieden hebt, kan je de volgende vraag stellen. Die vraag is: hoeveel dagen heb je dan nodig? Doe je het in 1 dag, in 2 dagen of een weekend? Of blijf je langer? Zo kunnen bijvoorbeeld ook reisjes van 3, 4 of 5 dagen heel aantrekkelijk zijn. Er zijn daarin dan ook nog eens verschillende mogelijkheden wanneer je net iets langer in de stad wilt blijven hangen. Om die reden is het dus ook heel belangrijk om goed duidelijk te hebben wat je dan precies nodig hebt.

Praag in 1 dag

Het lijkt misschien een sprookje, maar het is toch echt mogelijk. De stad Praag is in 1 dag te bezoeken. Wel is het dan belangrijk om de aandacht vooral op het verplaatsen van punt naar punt te houden. Je kunt dan een tocht door bijvoorbeeld de oude stad maken. Je ziet dan alle bijzondere plekken die deze stad zo bijzonder maakt. Je hebt misschien wel wat minder tijd om alles van binnen en van buiten te zien, maar dat neemt niet weg dat je wel daadwerkelijk ook alles gezien hebt. Dat maakt het dus ook een aantrekkelijke optie voor wanneer je beperkte tijd hebt in deze stad.

Praag bezoeken in 2 dagen / weekend

Misschien wel de meest populaire vorm van een reis naar Praag is de stedentrip van een weekend. Al kan je deze variant natuurlijk ook inpassen in willekeurig elke andere 2 dagen in de week, bijvoorbeeld dinsdag en woensdag. Ook dan is het belangrijk om de aandacht vooral te vestigen op het blijven bewegen. Wel kan je ervoor kiezen om dan 1 dag te gebruiken voor iets wat je echt specifiek wilt zien. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Tynkerk, of het bezoeken van één van de mooie musea. Het Franz Kafka Museum, het Joods Museum of het Museum Kampa zijn daarin populaire opties. Lees meer…

Drie dagen in Praag

Wanneer je drie dagen in Praag hebt, wordt het al echt goed mogelijk om alles wat nauwkeuriger te bekijken. Je kan de reis dan in drie gelijke delen verdelen. De ene dag gebruik je voor de bijzondere bouwwerken, bijvoorbeeld de oude kastelen en dergelijke. Die zijn nog altijd in grote aantallen in deze stad te vinden. De tweede dag gebruik je dan voor misschien wel één van de meest bijzondere wijken van heel Europa, de Joodse wijk van Praag. De derde dag is dan min of meer de zelf in te vullen dag die je overhoudt. Deze is bijvoorbeeld leuk voor museumbezoek of iets anders wat je graag doet. Lees meer…

Praag in 4 dagen

Hoe langer de tijd wordt die je te besteden hebt, hoe meer leuke dingen je aan je programma kan toevoegen. Wanneer je Praag in 4 dagen gaat bezoeken, dan kan je alle voorgenoemde zaken in ieder geval meenemen in je plan. De Joodse wijk, de musea, de bijzondere architectuur, je hebt overal genoeg tijd voor en kan dus rustig gaan rondkijken. Daar de extra dag krijg je bijvoorbeeld ook de tijd om één van de vele bijzondere bierbrouwerijen in deze stad te gaan bezoeken. Er zijn maar weinig steden waar zoveel bijzondere biersoorten zo dicht bij elkaar te vinden zijn. Dat is natuurlijk wel aantrekkelijk. Lees meer…

5 dagen Praag

Maak het echt leuk voor jezelf door van maandag tot vrijdag of van woensdag tot zondag in Praag te verblijven. Het voordeel is dan dat je hele dagen kan uittrekken voor één activiteit. Wil je de oude stad bezoeken? Dan heb je tijd voor een bezoek in de Tynkerk, zonder dat je daardoor andere zaken hoeft te laten vervallen. Je kan dan gewoon de volgende dag naar bijvoorbeeld de Joodse wijk gaan. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het wel aantrekkelijk is om wel één ding ook nu je hier wat langer bent er gewoon in te houden. Een stadswandeling op één van de dagen zorgt dat je alles in ieder geval ziet.

Praag toeristenpas (Prague Card) voor 2, 3 of 4 dagen

Heb je niet alleen wat minder tijd te besteden in Praag, maar moet je ook binnen je budget blijven? Dat hoeft helemaal niet lastig te zijn. Het is dan aan te raden om voor een Prague Card voor 2, 3 of 4 dagen te kiezen. Door deze pas te nemen kan je heel veel korting verwachten op musea en bezienswaardigheden. Omdat dit er in deze stad dus ook heel veel zijn, weet je al direct dat je de investering in de pas er gemakkelijk uit kan halen. Voor 2 dagen kost het €62, voor 3 kost het €72 en voor 4 kost het €83. Je krijgt korting op 50 bezienswaardigheden en 30 attracties die oploopt tot 50 procent.

Meer informatie over de Praag Kortingskaart >>

Of direct je discount kaart kopen >>

Add a Comment