Wat is er allemaal te zien in Praag?

Praag wordt het Parijs van het Oosten genoemd! Maar wat is er allemaal te zien en doen in Praag?

Romantisch struinen over de Karelsbrug, bezoek de oudste burcht ter wereld of bezoek musea. Praag is het helemaal!

Londen, Parijs, Barcelona, Berlijn… steden waar je als eerst aan denkt bij een citytrip. Maar ontdek nu Praag, dat ook wel het Parijs van het Oosten wordt genoemd! Het is een mooie oude stad, met veel cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden.

Een leuke bijkomstigheid is dat het een stuk goedkoper is dan bovengenoemde steden. Nog een plus, je kunt er met de trein (de City Night Line) voor € 29,- al komen binnen 14 uur.

Waarom je deze stad nou echt moet zien zal ik je hieronder uitleggen.

Romantische brug zien in Praag

De mooie gotische Karelsbrug kun je niet missen in Praag en moet je zeker zien. De brug gaat over de rivier de Moldau. Aan weerzijden van de brug staan beelden van heiligen die uit de 18e en 19e eeuw stammen. Er hangt een gezellig en knus sfeertje. Kunstenaars schilderen en tekenen, straatmuzikanten maken muziek en de brug is alleen toegankelijk voor voetgangers. Ook in de avond is het er romantisch om er te wandelen en doet het aanzicht van de stad niet onder voor het mooie Parijs.

Ontdek Praag op een speelse manier

Net als Parijs kent Praag wat smalle straatjes die wat mystiek en romantiek oproept. Zo kun je een Middeleeuwse wandeltour in de avond doen die je alle legendes en mythen van de oude stad vertelt. Je bezoekt de plekken waar de mysterieuze verhalen zich hebben afgespeeld. Een lokale gids zal je langs de donkere gebouwen leiden en je meer inzicht geven over de bezienswaardigheden in het oude centrum van Praag. Je komt op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. Juist omdat de tour ’s avonds plaatsvindt, geeft dit wel een andere kijk op de stad.

De oudste burcht ter wereld bekijken!

De burcht van Praag is al een plaatje op zich, dit mag niet ontbreken tijdens je reis. De burcht kun je vanuit elke hoek uit de stad zien. Het schijnt zelfs de oudste burcht ter wereld te zijn!

Om 12:00 uur vindt de wisseling van de wacht plaats, dit is altijd wel een happening. Dit moet je zeker zien. Daarna kun je gratis door de straten en tuinen van de Praagse Burcht, Pražský hrad, wandelen.

Goedkoop en lekker eten

Waar je lekker en goedkoop kunt eten in Praag is Sad Man´s Tongue Bar & Bistro. Er worden internationale maaltijden geserveerd, maar vooral de hamburgers zijn hier bekend. Voor ongeveer € 10,- heb je hier een zeer rijk belegde burger of andere maaltijden waarmee je je buik kunt vullen. Elke week is er livemuziek, die je avond nog gezelliger maakt dan die al is! Ga je liever voor Italiaans? Ga dan naar Da Tarquinio. Een goedkoop, maar heerlijk restaurant waar ze zelf het Italiaanse eten maken. Bekijk de site van Tripadvisor voor meer tips waar je het best kunt eten.

Musea bezoeken in Praag

Parijs heeft een handvol musea die je echt niet mag missen, maar ook Praag heeft er een heel aantal die de moeite waard zijn en je zeker moet zien en doen.

Ga bijvoorbeeld naar het Mucha Museum, waar Adolf Mucha zijn schetsen in art nouveau stijl tentoon worden gesteld.

Of ga naar het Nationaal museum, waar je meer leert over de geschiedenis van Praag.

Of ga naar Villa Bertramka en ontdek meer over het leven en de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart. In de tuin van deze villa worden er regelmatige klassieke concerten gegeven.

Een terrasje pakken op het oude stadsplein

Het oude stadsplein was vroeger een echt handelscentrum, maar tegenwoordig heb je er veel terrassen. Het is een enorm plein, waar ook het stadhuis, de Sint-Nicolaaskerk en paleizen gelegen zijn. Je kijkt je ogen uit naar alle gebouwen die om het plein gebouwd zijn. De klokkentoren trekt nogal de aandacht. Vooral in de avond wordt het prachtig verlicht. Kijk hier wel uit voor zakkenrollers. Veel bewonderaars staren zich blind op de klokkentoren en dieven slaan dan hun slag. Zorg dat je goed voorbereid op reis gaat, zodat je verzekerd bent tegen diefstal. Lees hier meer over reisverzekeringen.

Ga de Joodse wijk Josefov zien

In het noorden van Praag ligt de Joodse wijk Josefov, tussen het oude centrum en de Moldau. Jaren geleden huisvestten de Joden zich hier. Je vindt er nu nog monumenten, synagogen en joodse begraafplaatsen. De schrijver Franz Kafka is in deze wijk geboren. Je vindt een monument van hem voor de Spaanse synagoge. Het Joodse museum neemt je mee naar verschillende synagogen, een ceremoniezaal en de begraafplaats. Voor chique winkelen zit je in deze wijk ook goed. Ga naar de Parizska winkelstraat, daar vind je alle ure merken.

Praag is een mengelmoes van geschiedenis, cultuur en architectuur. Elk van deze elementen heb je in deze romantische stad te vinden. Je kunt er goedkoop eten, de sfeer is er goed, de gebouwen zijn prachtig en hebben nog die romantische stijl. Probeer een keer iets anders dan Londen of Parijs en ga naar Praag! Heb je wat meer de tijd, ga dan lekker met de trein: lekker ontspannen en genieten van het uitzicht.

Add a Comment