Praag Biermuseum – Czech Beer Museum

Het Praag Biermuseum is wereldwijd bekend. Dit komt niet in de laatste plaats door de populariteit van bier in Tsjechië. Dit is natuurlijk ook in andere landen het geval en daarom kan het voor jou als liefhebber wel heel leuk zijn om hier een bezoek aan te brengen. Wanneer je voor een stedentrip naar deze stad gaat, dan moet het in ieder geval op de planning staan. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat je dan mag verwachten. Laat je namelijk niet te veel misleiden door de naam die eraan gegeven is. Het is anders.

Vooral veel bier proeven

Hoewel het het Praag Biermuseum wordt genoemd, is het geen museum zoals je dat op het gebied van kunst en historie kent. Het is niet echt zo dat je hier veel leert over de geschiedenis van bier. Dat is er wel, maar er zijn andere zaken die meer aandacht krijgen. Het ontdekken van de grote hoeveelheid soorten bier bijvoorbeeld. Die kan je ook nog eens allemaal proeven. Daardoor zou je het eerder als een bierproeverij dan als een biermuseum kunnen zien. Dat maakt het ook juist zo aantrekkelijk voor de liefhebber om ernaartoe te trekken en te ontdekken.

Alles over je bier kennen

Wat wel echt leuk is als het om het Praag Biermuseum gaat, is dat je niet zomaar aan het drinken bent. De bieren die er getapt en geschonken worden, worden ook wel uitvoerig beschreven. Daardoor weet je dus alles van wat je op dat moment in je glas hebt zitten. Waar het vandaan komt bijvoorbeeld. Of hoe het gemaakt is door de brouwerij. Het leuke is dat dit voor alle biersoorten geldt. Je hebt er een flink aantal bekende namen, maar ook een aantal kleine brouwerijen uit het land. Dat maakt het juist zo aantrekkelijk.

Ook leuk voor biersouvenirs

Wanneer je een echte liefhebber van bier bent, dan is het Praag Biermuseum natuurlijk wel één van de hoogtepunten. Dat je, zoals het hoort bij een goed museum, ook een grote giftshop hebt met allerlei echte biersouvenirs, maakt het alleen maar aantrekkelijker. Daar kan je leuke aandenkens voor jezelf en voor de thuisblijvers vinden. Dit is vooral ook leuk wanneer je ook nog andere echte bierkenners in je kring hebt. Die kan je dan wel echt wat bijzondere dingen bieden. Dat maakt het ook de moeite waard om er langs te gaan en alles te ontdekken.

Lekker eten bij het bier

Het Praag Biermuseum is ook een leuke optie als je wilt uitgaan in de stad. Het is namelijk van 12.00 tot 03.00 open. Daarnaast kan je er ook lekker lunchen of dineren. Daardoor is het dus op elk moment van de dag een geschikte uitgaansgelegenheid. Wil je er lekker in de middag tussenuit, dan kan dat, maar ook voor een leuke en complete avond is er van alles mogelijk. Je hoeft je dan ook echt geen moment te vervelen. Dit maakt je citytrip natuurlijk pas echt helemaal compleet. Kijk direct welke mogelijkheden er allemaal liggen in de stad.