Praag kortingskaart: Prague Card kopen

 • Gratis toegang tot meer dan 50 top bezienswaardigheden van Praag
 • Sla de lange wachtrij over en krijg direct toegang bij de drukste attracties van Praag
 • Exclusieve kortingen tot 50% op stadrondleidingen, excursies, tours, concerten en restaurants

Op vakantie gaan kost nu eenmaal geld. Hierdoor zijn er veel mensen die niet zo vaak een weekendje weggaan. En dat is jammer! Want met een beetje plannen kun je ook met een klein budget op citytrip als je een lang weekend of weekje vrij hebt. Natuurlijk kun je op zoek naar goedkope vliegtickets en een simpel hotel, maar hoe kun je geld besparen tijdens je trip? Daarvoor is de stads kortingskaart vaak de beste optie! Vele steden hebben zo’n handige voordeelkaart, en Praag is daar zeker geen uitzondering op met de Prague Card die je online kan bestellen.

Wat is de Praag kortingskaart?

Om geld te besparen tijdens je citytrip in Praag, maar ook om meer over de cultuur te leren en meer te bezichtigen, raden we je aan de Praag kaart te kopen. Deze versie is heel erg interessant voor toeristen, omdat de stad je gratis toegang geeft tot een groot aantal attracties.

Je koopt de kaart voor je op vakantie gaat, en gebruikt deze om korting te krijgen op culturele activiteiten, restaurants en nog veel meer. Vaak is die korting 100%, gratis toegang dus! We vertellen je zo wat je precies kunt doen met deze kaart, hoeveel je kunt besparen en wat de andere voordelen zijn.

Hoe werkt de Praag voordeelkaart?

Nadat je de kaart hebt besteld kun je deze ophalen in Praag. Er zijn verschillende afhaalpunten, onder andere op het vliegveld en in het centrum van de stad. Deze zijn allemaal makkelijk te bereiken. Het is mogelijk om één persoon te sturen om alle kaarten van de reservering in één keer op te halen. De naam van deze persoon wordt gevraagd tijdens het online bestellen. Het personeel van het afhaalpunt zal je helpen met het activeren van de kaart.

Tijdens het bestellen geef je ook aan wanneer je de pas op wil halen in Praag. Lukt het niet om er die dag te zijn, is dat geen probleem. Je hebt namelijk een jaar na de datum van bestelling om je kaart op te halen. Als je je reis moet verzetten hoef je je over dit punt dus geen zorgen te maken.

Je mag zelf beslissen op welke dag je je kaart wil beginnen te gebruiken. Dat hoeft dus niet de dag van afhalen te zijn. Aan het einde van het artikel vertellen wij je hoe je het beste de eerste dag kan kiezen.

Het gebruiken van de kaart is erg simpel. Bij de ingang van een attractie of daar waar je kaartjes koopt laat je je kaart zien. Je ontvang zo automatisch je korting of gratis kaartje / toegang.

Wat zijn de voordelen van deze Praag kortingskaart?

Zoals de naam al doet vermoeden, is het grootste voordeel van de kaart dat je korting krijgt tijdens je vakantie in Praag. Ook kun je hiermee veel attracties en musea gratis bezoeken, en kun je genieten van leuke activiteiten die anders misschien niet binnen je budget zouden passen.

Helaas is sinds 1 februari 2019 het openbaar vervoer niet meer inbegrepen in de Praag voordeelkaart. Om dit te compenseren zijn er nieuwe gratis attracties toegevoegd. Je moet je transportkaart dus los kopen, maar uiteindelijk bespaar je alsnog veel geld, omdat de attracties die zijn toegevoegd normaal gesproken samen veel meer kosten dan het openbaar vervoer voor 3 dagen. Zo kun je nu bijvoorbeeld gratis een rondvaart doen met een Prague Venice Boat!

Dit kun je doen met de kortingskaart voor het mooie Praag!

Gratis attracties

Met deze kaart krijg je gratis toegang tot 60 attracties in de stad. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

 • Joods Museum
 • Kruittoren
 • Golden Ring House
 • Lobkowicz Palace
 • Sternberg Palace
 • City of Prague Museum
 • Petrin-uitkijktoren
 • Dierentuin
 • Bilek Villa

Je leest zometeen waar je de volledige lijst kunt vinden.

Gratis tour door de stad

Ook kun je gratis het historische Praag ontdekken met een bus. Dit is een leuke manier om je vakantie te beginnen. De rivier rondvaart is overigens ook erg populair, en uiteraard gratis! Hierna kun je ervoor kiezen om bepaalde plaatsen te bezoeken die je tijdens je rondvaart en bustour hebt ontdekt.

Flinke kortingen

Naast gratis toegang tot attracties, musea en activiteiten, krijg je ook korting op veel dingen. Zo krijg je onder andere 30% korting op toegang tot het Biermuseum, 50% korting op het Apple museum en 50% korting op concerten in het Prague Castle (een geweldige ervaring). Uiteindelijk kun je tientallen euro’s besparen en volop genieten.

Gratis app en plattegrond

Om niets te missen krijg je een gids over de attracties met gedetailleerde kaart, en kun je de gratis app ‘Prague Cool Pass’ downloaden. Deze kun je bijvoorbeeld tijdens je ontbijt of in de avonduren gebruiken om de volgende activiteiten en bezoeken te plannen. Je hebt zo alle informatie op één plaats. Hier zul je ook bezienswaardigheden en attracties tegenkomen waar je nog nooit van had gehoord. Het zou zonde zijn om die te missen.

Voor meer informatie kijk je hier. Voor een complete lijst van inbegrepen voordelen kijk je hier.

Je ziet het, als je geld wil besparen tijdens je vakantie of citytrip in Praag, zal deze kortingskaart goed van pas komen. Verlies dus geen tijd en geld en bestel de kaart meteen in onze webshop. Direct een Prague Card kopen >>

Verschillende soorten kaarten en prijzen

Omdat niet iedereen even lang in Praag verblijft, zijn er 3 verschillende kaarten: 2, 3 en 4 opeenvolgende dagen. Hoe langer je kaart geldig is, hoe duurder. Dit betekent natuurlijk wel dat je meer tijd hebt om van alle voordelen gebruik te maken.

De kaart voor volwassen geldt voor personen vanaf 16 jaar. Voor kinderen van 6 tot 16 jaar is er een speciale kinderkaart. Ook aan de studenten tot 26 jaar is gedacht. Zij hebben echter een studenten ID nodig om gebruik te maken van het speciale tarief.

Voor kinderen tot 6 jaar hoef je geen kaart te kopen, dat zou niet voordelig zijn. Veel attracties en ook het openbaar vervoer zijn gratis voor de kleintjes. Soms moet er wel een klein bedrag worden betaald voor toegang tot een attractie of activiteit, maar dat is nooit veel. Kortom, Praag denkt aan het gehele gezin.

Uiteraard heeft elke kaart een andere prijs, afhankelijk van de geldigheidsduur en het type (volwassen, kind of student):
● 2 dagen – Volwassenen: € 62,00
● 2 dagen – Kinderen / Studenten: € 46,00
● 3 dagen – Volwassenen: € 72,00
● 3 dagen – Kinderen / Studenten: € 53,00
● 4 dagen – Volwassenen: € 83,00
● 4 dagen – Kinderen / Studenten: € 61,00

Vooral de prijzen voor de 3 en 4 dagen kaarten zijn interessant. Je betaalt iets meer, maar kunt dus een extra dag genieten van de vele kortingen voor die paar euro.

Koop direct hier >>

Hebben andere toeristen goede ervaringen met de kaart?

De kortingskaart voor Praag is zeer populair, en dat is niet zonder reden. Zoals je hebt kunnen lezen bespaar je er veel geld mee, en krijg je ook nog eens een gids met informatie over de leukste attracties. Op de website van de kaart staan diverse zeer positieve reacties. Zo vindt Mariëlle uit Nederland dat het een voordelig concept is: ‘Je haalt de aanschafprijs er zeker uit als je sowieso een actieve trip wenste te hebben. Je krijgt ideeën aangereikt en bezoekt attracties die je anders mogelijk vanwege de prijs zou overslaan’.

Hiermee slaat ze zeker de spijker op de kop. Wie heeft nu niet eens naar de prijslijst van een museum of attractie staan kijken, om daarna teleurgesteld te moeten besluiten dat het niet binnen het budget past? Met deze kaart heb je dat probleem niet. Je kunt je dagen in Praag helemaal vol plannen met leuke bezichtigingen en attracties, waarvan de meeste gratis zijn!

Ook David uit de Verenigde Staten heeft volop gebruik gemaakt van het concept. Hij zegt dat het vooral fijn is dat je op de kaart ziet waar de attracties die bij het programma horen zich bevinden. Zo kun je er meerdere achter elkaar bezoeken, waardoor je minder hoeft te reizen.

Juan José uit Spanje vindt dat je het beste minimaal 3 à 4 dagen in Praag kunt doorbrengen. Als je kijkt welke attracties je allemaal kunt bezoeken, is dat een logische opmerking. Er is genoeg te zien in deze leuke stad!

Ook in Frankrijk is de kaart bekend. Benjamin zegt dat de kaart onmisbaar is als je een passie hebt voor kunst en cultuur. Wat zal hij genoten hebben van de gratis toegang tot al die musea.

Diane uit het Verenigd Koninkrijk was blij dat ze de 4 dagen kaart hadden gekocht. Ze genoot vooral van de stadstour en de rivier rondvaart. Ook heeft ze veel musea en torens bezocht. We hopen dat jij ook zo zult genieten van deze kortingskaart.

Tips

Tip 1: Je kaart is een bepaald aantal dagen geldig. Stel, je activeert je 2 dagen kaart op maandag om 14 uur, dan is deze geldig tot dinsdag middernacht. Maandag is de eerste dag, dinsdag de tweede. Je kaart is dus niet 48 uur geldig, maar 2 kalenderdagen. Activeer je kaart dus op een dag waarop je al vroeg begint met het ontdekken van de stad. Als je deze pas in de avond activeert, geldt dit als je eerste dag. Je verliest zo kostbare uren.

Tip 2: Zorg ervoor dat je naam en datum waarop je de kaart begint te gebruiken erop staan. Zonder deze informatie is je kaart niet geldig.

Tip 3: Download de gratis ‘Prague Cool Pass’ app. Deze is erg handig tijdens je citytrip. De app staat vol met informatie over attracties, het openbaar vervoer en meer. Zo weet je zeker dat je niets mist!

Tip 4: Veel musea zijn gesloten op maandag en op feestdagen. Probeer hier rekening mee te houden tijdens het plannen van je activiteiten.

Prague card kopen?

Deze Prague Card kan je eenvoudig en snel online kopen.

Koop je kortingskaart direct online >>