Praag bezoeken met de auto

Praag bezoeken met de auto, is dat een goede optie? Je leest en ziet veel informatie over de reis naar deze stad met het vliegtuig of met de trein, maar hoe zit dat eigenlijk wanneer je met eigen vervoer gaat? Er zijn voldoende mogelijkheden op dit gebied. Daarom is het dus ook leuk om eens te kijken welke zaken je dan in ieder geval moet meewegen. Aan de hand daarvan is dan gemakkelijk te bepalen of je het eigen vervoer boven de trein of de luchtvaart kan kiezen. Let dan in ieder geval op het volgende.

De reis naar Praag

Praag bezoeken met de auto betekent dat je zelf vanaf je woonplaats naar de Tsjechische hoofdstad zal moeten rijden. Daar is wel een parallel te trekken met de trein. Het is namelijk over het algemeen zo dat je het best via Duitsland kunt reizen. Dit is het gemakkelijkst. Je rijdt dan gewoon richting de grens die net voorbij Leipzig ligt en vanaf daar in een rechte lijn naar Praag. Dit is het gemakkelijkste gedeelte. Daarna zal je in de stad je weg moeten vinden. Let hier wel goed op als je dit gaat doen als toerist.

De juiste plek vinden

Praag bezoeken met de auto kan je het beste doen door bijvoorbeeld een hotel of een camping buiten het centrum te boeken. Alleen al omdat je dan de zekerheid hebt dat er ook gewoon voldoende parkeergelegenheid bij te vinden is. Dit is natuurlijk wel een belangrijke factor in het geheel. Ga je de stad in? Dan kan je gewoon het openbaar vervoer pakken. Wil je de rest van het land verkennen? Dan heb je je auto altijd bij je. Dat maakt het dus ook wel zo gemakkelijk. Dit is een belangrijke reden om voor deze manier van reizen te kiezen.

Regels die in het land gelden

In grote mate zijn de regels in Tsjechië voor autoverkeer hetzelfde als in Nederland. Daardoor zijn er dus ook verkeersovertredingen mogelijk. Mocht dit je overkomen, dan kan je de boete over het algemeen direct afrekenen zodat je ervan af bent. Wat wel belangrijk is om in de gaten te houden is dat er andere zaken gelden met betrekking tot wat er aan veiligheidsmateriaal mee de auto in moet. Dit is wel een belangrijke zaak in dit land. Als je Praag gaat bezoeken met de auto, dan moet je hier wel echt goed van op de hoogte zijn.

Tanken in Tsjechië

Ook is het belangrijk om te weten hoe het met brandstof zit. Praag bezoeken met de auto kan je natuurlijk niet op één tank benzine doen. Goed om te weten is dat de benzinesoorten er te vergelijken zijn met die in Nederland. In dat opzicht weet je dus snel wat je moet hebben. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor diesel en in iets mindere mate voor LPG. Rijd je elektrisch? Dan is dat in Praag zelf goed te doen, met veel laadpunten. Daarbuiten is het wel lastiger om te zorgen dat je goed vol blijft zitten.

Voor een ideale overnachting als je met de auto gaat!

Add a Comment