Waar het beste winkelen en shoppen in Praag?

Winkelen en shoppen en Praag is op vele manieren mogelijk. De stad mag dan vooral bekendstaan om de vele bijzondere bezienswaardigheden, maar de winkelmogelijkheden mogen niet onderschat worden. Er is zelfs zoveel mogelijk, dat het goed is om te bekijken waar je nu eigenlijk het beste naartoe kunt. Aan de hand van wat je zoekt is goed te bepalen waar je het best kunt winkelen in deze stad. Op die manier vind je dus ook altijd de dingen die je echt leuk vindt. Dat is op zichzelf natuurlijk al meer dan de moeite waard.

Naar de oude stad

Het winkelen en shoppen en Praag is vooral goed te doen in de oude stad. Juist ook omdat je daar waarschijnlijk toch al veel tijd door gaat brengen is het goed om te weten dat je hier van alles kunt vinden. Dat komt natuurlijk deels ook omdat het leven in deze stad zich altijd al in grote mate concentreerde in dit gebied. Dat is na alle jaren nog altijd niet veranderd. Het gaat dan wel vooral ook om winkels die typisch Tsjechisch zijn. Wanneer je dus echt iets plaatselijks zoekt, dan zit je in dit gebied pas echt goed.

Een nieuwe outfit

Vooral als je gaat winkelen en shoppen in Praag om een nieuwe outfit te vinden, zit je goed in de oude stad. Daar hebben de grote ontwerpers van Tsjechië bijvoorbeeld ook hun eigen winkels. Dit betekent dus dat je hier ook als eerste de nieuwste creaties vindt. Zo kan je dus van je reis naar Praag ook een kans om iets geheel nieuws te vinden maken. Dit is in ieder geval wel een leuke optie die je kunt verkennen. Al kan je het ook over een hele andere boeg gooien als het om kleding gaat.

Een tweede kans geven

Ook als je op zoek bent naar vintage kleding kan je gaan winkelen en shoppen in Praag. Er zijn hier namelijk ook talloze winkeltjes te vinden die in tweedehands spullen handelen. Vooral ook in de oude stad is veel te vinden op dit gebied. Dit geldt overigens ook voor allerlei andere spullen. De handel in tweedehands spullen is hier flink groot, waardoor je dus ook een flink aantal bijzondere dingen kunt vinden die je nergens anders meer vindt. Dit kan dus ook een goede reden zijn om hier naartoe te willen gaan om te gaan shoppen.

Zoeken naar souvenirs

Natuurlijk is ook het kopen van leuke souvenirs voor jezelf of voor anderen altijd een belangrijk onderdeel van de vakantie. Dit is een onmisbaar onderdeel van een stedentrip. Winkelen en shoppen in Praag om souvenirs te vinden doe je ook bij voorkeur in de oude stad. Hier vind je namelijk nog de typische plaatselijke winkeltjes. Daar vind je de echte Praagse en Tsjechische items die leuk zijn om mee terug naar Nederland te nemen. In al deze opzichten is de oude stad dus een goede optie als het gaat om winkelen. Al is er wel nog heel veel meer.

Winkelen als een inwoner

Wat wel belangrijk is om te begrijpen, is dat winkelen en shoppen in Praag in de oude stad wel echt iets voor toeristen is. De plaatselijke bevolking pakt dat zelf namelijk heel anders aan. Is dat wat je ook wilt? Dan is het goed om te weten dat je dus naar andere plekken moet. Je kan dan namelijk beter de oude stad uit en op zoek gaan naar de buitenwijken van Praag. Daar vind je namelijk enkele toplocaties waar je ook werkelijk alles kunt vinden. Dat is ook de moeite waard tijdens je trip naar deze stad.

Naar Chodov winkelcentrum

Een goede optie om voor te kiezen als je de buitenwijken gaat bezoeken, is Chodov winkelcentrum. Dit is een echt modern winkelcentrum. De inwoners van de stad zelf gaan hier naartoe als ze gaan winkelen en shoppen in Praag. Je kunt hier dan ook werkelijk alles vinden wat je maar kunt bedenken. Ook hier kan je dan dus allerlei leuke dingen vinden die je kunt meenemen als souvenir. Dat is op zich al een goede optie. Al kan je er ook gewoon de meer gebruikelijke dingen vinden, maar dan voor leuke en aantrekkelijke prijzen.

Kleding in Myslbek winkelcentrum

Winkelen en shoppen in Praag doe je natuurlijk ook omdat je leuke nieuwe kleding wilt vinden. Items die je niet in Nederland vindt bijvoorbeeld. Daar is Myslbek winkelcentrum heel geschikt voor. Het is wat kleiner dan de andere winkelgelegenheden in de stad. Het is echter wel echt gericht op de dingen die aantrekkelijk zijn, zoals bijvoorbeeld de juiste kleding. Dat maakt het dus juist ook zo aantrekkelijk om naar dit winkelcentrum toe te trekken. Als je echt goed wilt shoppen, dan is dit wel een plek die op je lijstje moet staan. Neem dit dus mee.

De vele straten en passages

Winkelen en shoppen in Praag kan al haast een doel van de stedentrip op zich zijn. Er is namelijk nog heel veel meer buiten de plekken die reeds al besproken zijn in de voorgaande alinea’s. Dat komt onder andere door de vele straten en passages in het centrum van de stad die hiervoor zijn ingericht. Eigenlijk moet je dit zelf ook allemaal gezien hebben. Elke straat en elke passage heeft wel weer een eigen unieke charme en is daardoor dus ook de moeite van het bezoeken waard. Dit moet je in ieder geval meewegen in je keuze.

De belangrijkste voordelen

Wanneer je de leukste plekken om te winkelen en shoppen in Praag hebt gevonden, dan zal je al snel zelf merken wat de grote voordelen van deze stad zijn. In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk om het unieke aanbod. Dat is niet te vergelijken met andere steden. Wat daarnaast een aantrekkelijk punt is, is het feit dat de prijzen lekker laag liggen. Het is een flink stuk goedkoper om te shoppen in Praag dan in de meeste andere grote steden in Europa en de rest van de wereld. Dat maakt het wel heel aantrekkelijk.

Voor ook een plezante avond!


Voor een ideale overnachting dicht bij de winkelstraten!

Add a Comment