5 leuke dingen om te doen in Praag

Praag heeft vele bezienswaardigheden en mooie hoogtepunten. Maar er zijn ook vele leuke dingen om te doen in Praag die je niet mag missen. Lees hieronder onze top 5 tips van de leukste activiteiten.

1. Tour door Praag in een vintage auto

Rijd in een klassieke vintage auto met chauffeur door het centrum van Praag. Zie hoogtepunten zoals het Oude Stadsplein, Mala Strana en de Joodse wijk.  Je rijdt met de auto langs de Karelsbrug en eindigen bij de ingang van de Praagse Burcht. Daar kan je te voet verder het Kasteel van Praag en de Sint-Vituskathedraal bezoeken.

De route kan door jezelf ingevuld worden, de leukste hoogtepunten die jij graag wilt zien, binnen het tijdsbestek van een uur. De chauffeur geeft je dan onderweg informatie over deze prachtige stad.

Rondrijden in een klassieke vintage auto? Meer informatie en prijzen >>

2. Boottocht over de rivier de Moldau in Praag

Praag ligt aan de rivier de Moldau. Via een boottocht maak je kennis met de schoonheid van Praag tijdens een één of twee uur durende vaart. U ziet de hoogtepunten in hartje Praag. Denk hierbij aan de Praagse Burcht, de Karelsbrug, het Nationaal Theater, het Letná Metronoom, het Rudolfinum en vele andere mooie gebouwen en ook historische monumenten. Aan boord wordt u verwelkomt door een vriendelijke bemanning. Tijdens de hele boottocht kun je gebruik maken van een audiogids in een taal van je voorkeur. Je kunt kiezen uit diverse drankjes en lichte versnaperingen in het restaurant en de bar aan boord.

Interesse in een boottocht maken? Meer informatie en prijzen over boottachten vind je hier >>

3. Fietsen door het oude Praag

Op zoek naar een leuke manier om in een paar uur Praag te leren kennen? Fietsen door Praag met een gids en zie op een leuke en ontspannen manier de highlights van deze prachtige stad. Daarnaast laat de gids je de verborgen schatten van de stad zien. Je leert meer over de geschiedenis, huidige situatie en toekomst van Praag.

Fiets langs de belangrijkste bezienswaardigheden en door de verbazingwekkende zijstraten. Ga op een spectaculaire fietstocht die onder andere door de Joodse wijk en verschillende parken zoals het Wenseslas Park en het Malá Strana & lush Kampa Park gaat. Ook zie je het Nationaal Theater en het Josefov Kerkhof. De gids vertelt je alle ins en outs over Praag.

Op de fiets krijg je de kans om de bijzondere architectuur van Praag, waaronder vele beroemde bezienswaardigheden te bewonderen. Fietsen in Praag maakt je stedentrip compleet!

Fietstocht door Praag maken? Meer informatie en prijzen vind je hier >>

4. Segway tour door Praag

Met een Segway het centrum Praag zien is een leuke ervaring. Geniet van deze fascinerende tocht door de straten van Praag. In deze stad vol met mooie plekken en plaatsen waar u mooie foto’s kunt maken bent u er zeker van om te genieten van een tocht op de Segway. Krijg een uniek uitzicht op Praag tijdens een 2 uur durende Segway-tour door de parken en kloosters van de stad. Profiteer van de diensten van een professionele gids om u meer te vertellen over de monumenten die u zult zien. Hij neemt je mee door het Břevnov-klooster, Ladronka-park, Vila Miller, Chateau Hvezda, Strahov Monestery en Strahov Sports Arena met een korte pauze in het klooster Břevnov.

Comfortabel en snel alles in Praag zie. Meer informatie en prijzen >>

5. Grévin – De leukste wassenbeelden attractie in Praag.

Een bezoek aan Grévin in Praag is een leuke reis van verleden naar heden. Laat de werkelijkheid achter u en stap de legendes binnen in onze zeven interactieve universa, waar werkelijkheid en verbeelding één worden. Grévin vertoont levensechte wassenbeelden van Tsjechische en wereldberoemde persoonlijkheden vol visuele- en geluidseffecten.

Zing met Michael Jackson, neem een selfie met Brad Pitt of speel piano met Mozart. Maak kennis met de keizerin Marie Therese en Golem voordat je gaat feesten met George Clooney, Meryl Streep en Karel Gott.

Creëer uw eigen 3D wassenbeeldfiguur in de computer en deel deze ervaring met vrienden.

Interesse aan een bezoek aan Grévin? Vind meer informatie en prijzen hier >>

Add a Comment