Hoe betalen in Praag?

In Praag en geheel Tsjechië betaal je met Tsjechische kronen (koruna), afgekort Kč of CZK. Overal in Praag vind je geldwisselkantoren en pinautomaten. Let goed op want veel kantoren geven een onvoordelige wisselkoers. Om snel Tsjechische kronen om te rekenen naar euro’s kun je ervan uitgaan dat dat 100 Kč ongeveer €4,00 is.

TIP: Door tickets voor attracties en bezienswaardigheden via onze ticketshopte bestellen voorkom je wisselkoersen en betaal je gewoon met euros.

Betalen in Praag, hoe pak je dat aan? Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat in Praag niet met de euro betaald kan worden. Dit is juist ook de reden waarom je er aandacht aan moet besteden. Door goed op te letten hoe je het dan wel aan moet pakken, zorg je ervoor dat je gewoon op een geruste manier alles wat je doet in de stad kunt betalen en afrekenen. Het gaat dan om een aantal specifieke zaken waar je in ieder geval aandacht aan moet besteden. Bijvoorbeeld waar het gaat om contant betalen, pinnen en de juiste kennis van de prijzen.

Hoeveel geld meenemen naar Praag?

In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel geld je mee moet nemen. Betalen in Praag met contant geld blijft immers nog altijd een optie. Wat dan in de eerste plaats belangrijk is om te weten, is dat je het geld mee moet nemen in euro’s. Het omwisselen doe je dan pas ter plekke bij een Tsjechische bank. Dit komt omdat de kosten dan lager zijn en dit dus gunstiger is. Bedenk je wat je allemaal gaat doen en pas je bedrag hierop aan. Ga je bijvoorbeeld veel met de taxi reizen? Neem dan wat meer mee, ook voor de gebruikelijke fooi van.

Betalen met contant geld

Betalen in Praag doe je nog altijd het gemakkelijkst met contant geld. Daarom is het dus wel ook belangrijk om voldoende mee te nemen. Alle kleine uitgaven die je doet kan je dan snel en gemakkelijk afrekenen. Wanneer je bijvoorbeeld veel gaat shoppen, dan is dit natuurlijk wel zo gemakkelijk. Juist in de kleine plaatselijke winkeltjes is dit het geval. Dat is dus wel een belangrijke factor om mee te nemen hierin wanneer je je voorbereidt op je reis naar Tsjechië.

Geen gedoe met cheques

Waar betalen in Praag met contant geld nog wel aan te raden is, daar is het werken met cheques juist niet aan te raden. Dit komt in de eerste plaats omdat ze op de meeste plekken ook gewoon niet geaccepteerd worden door de winkeliers en restauranthouders. Je komt dus ook niet zo ver met de cheques als je met contant geld komt. Een andere optie die je kent kan wel een goed idee zijn. Het gaat dan natuurlijk over het gebruik van je pinpas. Het is dus ook goed om eens te kijken hoe het met pinnen in Praag zit.

Pinnen in Praag

Pinnen in Praag kan je op twee manieren bekijken. Je kan het zien als de basis om contant te betalen. Wanneer je door de stad loopt, dan zal je merken dat er voldoende automaten te vinden zijn waar je geld uit de muur kunt halen. Met dit geld kan je dan de kleine contante betalingen doen bij winkels en restaurants zoals dat eerder al besproken werd. Vooral in de plaatselijke winkels is dit een goede optie. Op die manier weet je dan in ieder geval dat je goed zit. Pinnen op deze manier is dan ook geen enkel probleem.

Pinnen bij winkels

Als het gaat om het pinnen bij winkels, dan is het wel belangrijk om een klein onderscheid te maken. Betalen in Praag met je pinpas wordt wel steeds beter mogelijk. Omdat er bijvoorbeeld meer en meer bekende ketens komen is het goed mogelijk om daar af te rekenen met je pas. Bij de kleinere winkels is dit zoals gezegd dus wel nog wat lastiger. Het is dus belangrijk om zelf iedere keer een goede afweging te maken. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen of je contant, of juist met je pinpas gaat bepalen. Op die manier pak je het aan.

Tsjechische kronen omrekenen

Betalen in Tsjechië doe je met de Tsjechische kroon. Dat betekent dus ook dat je wel goed in de gaten moet houden hoe het met de prijzen zit. Waar je in andere landen in Europa overal met de euro kan betalen, is dat hier niet het geval. Daardoor kan het wat lastiger zijn om nu precies te bepalen wat je dan eigenlijk kwijt bent. Om die reden is het omrekenen ook erg belangrijk. Ga uit van een gemiddelde van ongeveer 21 kronen voor een euro. Wil je precies weten hoeveel het is, kijk dan wel even de actuele koers na.

Waarom is dit belangrijk?

De belangrijkste reden waarom de Tsjechische kroon omrekenen belangrijk is, is natuurlijk simpel. Je wilt bij het betalen in Praag natuurlijk niet opgelicht worden. Om die reden moet je dus wel ook goed weten hoeveel je nu eigenlijk precies in handen hebt. Dat maakt het wat makkelijker om te bepalen of alles wel zo eerlijk gaat als het zou moeten gaan. Dit hangt natuurlijk wel ook af van wat je gaat doen en waar je terechtkomt. Op sommige plekken zullen de risico’s wat groter zijn dan op andere plekken in de stad. Let hier wel op.

Werk met een bank

Wil je je geldzaken in Praag goed regelen? Dan kan je het best met een bank werken. Daar zijn bijvoorbeeld de wisselkoersen het gunstigst omdat gewoon de internationaal geldende koersen van dat moment gewoon gelden. Op die manier kan je er dus ook niet ongunstig uitkomen wanneer je je euro’s omruilt voor kronen. Dit kan bijvoorbeeld in een hotel nog weleens anders aflopen. Om die reden is dit dus ook minder snel aan te raden. Let hier wel altijd even goed op. Dit is in ieder geval belangrijk.

Komst van de euro

De komst van de euro in de toekomst is een zekerheid. Wanneer je met de euro kan betalen in Praag is echter nog niet bekend. Dit kan dus ook nog wel enige tijd gaan duren. Mocht je tot op heden hebben gewacht met een bezoek aan de stad omdat je liever in de eurotijd gaat, dan is het aan te raden om daar niet langer van uit te gaan. Het kan namelijk nog flink wat tijd in beslag nemen. Alleen al om die reden zou dit zonde zijn. Je wilt immers de stad zo snel als mogelijk in optimale vorm gaan ontdekken.

Tickets voor bezienswaardigheden en attracties met euro’s kopen

Voorkom wisselkoersen en transactiekomsten. En dat je Kronen geld overhoudt na je bezoek. Via onze ticketshop je tickets alvast online kopen en je betaal ook nog in euro’s.

Add a Comment