Met de trein naar Praag vanuit België

Met de trein naar Praag vanuit België, hoe pak je dat optimaal aan? Het is slim om in ieder geval te weten hoe je het best deze reis kunt maken. Wat is bijvoorbeeld de beste plek om op te stappen? Waar kom je dan vervolgens uit? Aan de hand van de kennis die je daarover opdoet, is het mogelijk om te bepalen wat je het best kan doen. Dit hoeft gelukkig niet heel lastig te zijn. De volgende zaken gaan je daarbij helpen. Doe daarom altijd het volgende om een leuke reis te hebben.

Opstappen in Brussel

Het is het gemakkelijkst om Brussel als startplek voor een reis met de trein naar Praag vanuit België te maken. Dat betekent dus ook dat het wel slim is om eerst met de trein of het openbaar vervoer vanuit je woonplaats naar Brussel te trekken. Daar stap je dan op om de reis naar de hoofdstad van Tsjechië te maken. Het is wel belangrijk om te weten dat je dit in twee etappes moet doen. In de eerste plaats reis je van Brussel naar Duitsland, waar je uitstapt in Frankfurt. Vanaf hier gaat je reis dan verder naar Tsjechië.

Toon treinen Brussel – Praag »

Overstappen in Frankfurt

Nadat je in Frankfurt bent aangekomen kan je aan de volgende etappe van je reis met de trein naar Praag vanuit België beginnen. In Frankfurt stap je namelijk over op de trein die doorgaat naar de hoofdstad van Tsjechië. Je kunt vaak wel de hele reis, inclusief overstap, al in één keer boeken. Dat maakt het makkelijker. Wil je dit niet, bijvoorbeeld omdat je eerst een nachtje in Frankfurt wilt blijven, dan kan je ook in twee stappen reizen. Dit is dus wel iets wat je voor jezelf zal moeten bepalen. Alles is in dat opzicht mogelijk.

Alternatieve mogelijkheden vanaf Luik of Keulen

Als het gaat om een reis met de trein naar Praag vanuit België, dan is er ook een alternatieve optie mogelijk. In plaats van Brussel kies je dan voor Luik als startplaats voor je reis. Je kan dan bijvoorbeeld ook via Keulen reizen en daar dan overstappen. Op die manier is het ook goed mogelijk om Praag te bereiken. Ook hier geldt weer hetzelfde. Je kunt de reis in één keer maken, inclusief overstap. Je kunt er echter ook voor kiezen om een tussenpauze in te lassen. Gezien de lengte van de reis kan dit wel een goed idee zijn.

Met de internationale trein

Het aantrekkelijke aan de reis met de trein naar Praag vanuit België is dat je het met de internationale trein doet. Dat betekent dus ook dat je er zeker van kunt zijn dat je een reis van goede kwaliteit zal meemaken. De treinen zijn flink luxe, zelfs in de tweede klasse. Daardoor kan je vrij ontspannen naar Tsjechië reizen. Wanneer je absoluut niet van vliegen houdt, dan is dit dus een goed alternatief om te overwegen. Zo kan je ook middenin het centrum van Praag uitkomen en gewoon alles gaan beleven wat deze stad zo aantrekkelijk maakt.

Boek je treintickets naar Praag snel en eenvoudig online »

Voor een ideale overnachting dicht bij het treinstation!

Add a Comment