Mala Strana

Tot op heden ben je waarschijnlijk vooral in het oude gedeelte van de stad geweest. De Oude Binnenstad en de Joodse wijk vallen hieronder. Daar is echter ook al het toerisme te vinden. Het kan dus wel heel aantrekkelijk zijn om juist ook een andere kant op te gaan. Daarvoor moet je bijvoorbeeld in Mala Strana zijn. Dit is een wijk die aan de andere kant van de Moldau ligt. Daar vind je dus ook hele andere dingen dan de bezienswaardigheden van Praag die in het centrum liggen. Deze wijk is een hele andere ervaring.

Barokke bouwstijl

Het begint al bij de bouwstijl. Waar de oude delen van de stad allemaal in Gotische stijl zijn, daar is in deze wijk de Barokke bouwstijl toegepast. Je ziet dus hele andere huizen en gebouwen hier. Dat daar onder andere een aantal oude paleizen onder zijn maakt het de trip naar de buitenrand van de stad al direct waard. Ook is dit de plek waar je bijvoorbeeld de ambassadegebouwen zal vinden. Ook deze zijn natuurlijk flink statig en bijzonder te noemen. Wie van architectuur houdt is in deze wijk helemaal op de juiste plek beland en zal zijn of haar ogen uitkijken.

Ruimte en rust

Het leuke aan de wijk Mala Strana is dat het er net wat rustiger is dan in de Oude Stad. Daardoor heb je dus meer ruimte en rust om te doen wat je wilt. Een voorbeeld hiervan vind je in de tuinen van de paleizen. Die zijn vrij te bezoeken, zoals je ook bij de Oude Burcht de tuinen kunt bezoeken. Waar bij de burcht de drukte op sommige dagen niet te overzien is, daar kan je in deze wijk gewoon in alle rust een wandeling door de prachtige tuinen maken. De tuinen bij de zestiende-eeuwse paleizen zijn absolute top.

Bezienswaardigheden die je moet zien

In deze wijk zijn een aantal bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn. Zo is dit de vestigingsplaats van de Sint-Nicolaaskerk. Deze is zeker de moeite van het bekijken waard. Bijvoorbeeld om het contrast met de Sint-Vitruskathedraal te bekijken. De verschillende stijlen komen wel heel goed tot uitdrukking in deze twee gebouwen. Voor de echte liefhebbers is er dus meerdere dagen wat te vinden dat de moeite waard kan zijn. Ook andere leuke bezienswaardigheden zijn hier gevestigd, het beste voorbeeld: het Kindje Jezus van Praag. Ga hier ook absoluut even kijken als je er toch bent.

Combineer een bezoek met het Petrinpark

Het is optimaal mogelijk om deze wijk te combineren met je bezoek aan het park zoals dit eerder in deze lijst van bezienswaardigheden van Praag werd benoemd. Ga eerst naar Mala Strana om de bezienswaardigheden te bekijken en ga daarna naar het Petrinpark om uit te rusten. Of doe het omgedraaid. Kijk eerst vanuit het park uit over de wijk en ga er daarna naartoe om alles eens van dichtbij te bekijken en te beleven. Beide vormen kunnen heel leuk uitpakken, afhankelijk van je insteek als mens. Er is in ieder geval niet één volgorde die de voorkeur geniet.

Ontdek Praag op een voordelige manier

In Praag zijn vele activiteiten mogelijk om deze prachten stad te beleven. Van rondleidingen tot fietstochten en boottochten. Bekijk de mogelijkheden hier →

Tip: geniet van onbeperkt gebruik van openbaar vervoer, gratis entree tot de beste Praagse musea en attracties en vele kortingen & aanbiedingen met de Prague Card >>